Genellikle, büyük köpeklerin saldırısına maruz kalan küçük ırk köpekler ile kedilerde, bel ve boyun kırılmalarına oldukça sık rastlanır.
Bu tür saldırıya maruz kalan Petler’in yerden kaldırılması ve veterinere ulaştırılması sırasında oldukça dikkatli davranılmalı, hasta ani hareketlerden uzak tutulmalıdır.
Derin ısırık yaraları sebebiyle oluşan kanamalarda, öncelikle kanamanın durdurulması düşünülmelidir. Sonrasında hasta en hızlı şekilde Veteriner Hekime ulaştırılmalıdır.
Aynı boy ve kilodaki köpek kavgalarında oluşan ısırık yaraları genelde hayati tehlike oluşturmaz. Ancak, sonrasında gelişebilecek komplikasyonlara karşı tedbir alınmalıdır. Öyle ki bu tür yaralanmalarda, ısırılan bölgedeki tüyler ile ısıran hayvanın ağzındaki bakteriler, deri altı ve kas dokusuna inerek enfeksiyonlara neden olabilir. Sonrasında bu bölgelerde apseler ve kistik lezyonlar gelişmesi muhtemeldir. Bu sebepten; kavgalar sonrası yaralanmalarda, küçük sıyrıklar dahi önemsenmeli ve hasta bir Hekim tarafından görülmelidir.
Kavga sonucu oluşan doku ezilmeleri genelde, bir kaç günün sonunda kendiliğinden iyileşir. Derine inmeyen yaralanmalarda yani yüzeysel sıyrıklarda, Hekime gidilememiş ise seyreltik Rifamisin veya farklı antiseptik solüsyonlar ile bölgenin temizlenmesi, tedaviye bir kaç gün devam edilmesi, iyileşme için yeterli olabilir. Ancak, pansumanda kullanılan ilaçların ve yaralı bölgenin hasta tarafından yalanacağı unutulmamalıdır. Bu durum yara iyileşmesini geciktirecektir. Hastanın yaraya müdahil olmasını önlemek amacıyla tedavi süresince mutlaka WinPet Yara Koruyucu Korse kullanılmalıdır.
Kavgaya karışmış Pet’ler olayın etkisiyle beklenmedik davranışlarda bulunabilirler. Normalde oldukça sakin olan Pet’ler, olayın şoku, ağrı ve acı nedeniyle saldırgan-agresif davranışlarda sergileyebilir. Bu nedenle müdahale edecek Hekimin ve hasta sahibinin, hastaya karşı dikkatli olması önemlidir.